Vi är ett familjeföretag i Haväng på Österlen. Gården är belägen i den vackra Verkeåns dalgång med gräns i öster av milsvida sandstränder i Hanöbukten och i norr sträcker de stora hedarna på Ravlundafältet ut sig. På gården som drivs ekologiskt finns ca 1200 tackor, ett 70-tal dikor, ca 40 hästar och förstås ett antal duktiga vallhundar. Ett 70-tal bikupor fulla av bin kan också räknas in bland djuren.
 

Människorna bakom gården

Ulf Pyk

0768859378

Emelie Pyk

0735636991

Sara Jones

0703965967

Uros

0706170322

Hanna Pyk

Jag är född och uppväxt i verksamheten Havängslamm. Efter gymnasiet var jag på resande fot och bodde i stadens sus och dus. Men det var något som saknades. Landet! Djuren!...

Johan Falk

0705884015

På sommaren finns även Bonny Burgess samt cafépersonal här.

Gårdens aktiviteter

Fåruppfödning

Med inriktning betesdrift ger öppet landskap, livdjur, lammkött, ull, garn, skinn.

Amkor

(Highland cattle och angus) ger öppet landskap, livdjur och kött

Hästar

(sv. Hbl. och sv. ridponny) Uppfödning – saluhästar, ridskola, ridläger, in- och tillridning, horsemanshipkurser. Förutom allt detta hjälper de naturligtvis också till att hålla landskapet öppet.

Hundar

(Bordercollies och working kelpies) är våra ovärderliga hjälpredor i all form av förflyttning av får och kor. Valpar kommer ibland.

Bin

Producerar förstklassig kravmärkt honung av för årstiden aktuell nektar.

Café

(juni-aug) Lunchmat med eller utan lamminslag,eko-kaffe, goda kakor, hantverk, skinn. Vill du veta mer om oss eller våra verksamheter så är det bara att klicka dig fram på menyrubrikerna.

Välkommen!